První listopadovou sobotu proběhla slavnost ku příležitosti 160 let provozu železniční trati Liberec - Hrádek nad Nisou - Zittau. V železniční stanici v Hrádku nad Nisou kromě jízdy historických vlaků proběhla výstava hasičské techniky, kde kromě hrádeckých hasičů představli svoji techniku i drážní hasiči. Ti přivezli techniku využitelnou při řešení mimořádných událostí na železnici.
Jedno z vozidel drážních hasičů je tzv. dvoucestný automobil, který se využívá jak pro jízdu po zpevněných komunikacích, tak na i po kolejích. Slouží převážně k evakuaci cestujících z poškozených vlakových souprav do nejbližšších železničních stanic, k dopravě záchranných prostředků nebo dalších záchranářů k místu události. Je vybaveno i hydraulickým jeřábem pro manipulaci s menšími břemeny. Druhým vozidlem byl automobilový jeřáb Liebherr, který drážní hasiči využívají kromě manipulaci s břemeny také k nakolejování vlakových souprav. Je využíván i pro spolupráci s HZS Libereckého kraje v rámci řešení různých mimořádných událostí.
Hrádečtí hasiči kromě představení své techniky zabezpečili plnění parní lokomotivy řady 431.032 vodou, bez které není možné parní lokolomotivu provozovat. Dle sdělení strojvedoucího a jeho pomocníka, tato lokomotiva spotřebuje na cca 100 km zhruba 5 tisíc litrů vody.