Hrádečtí hasiči byli z rozhodnutí krajského ředitele HZS Libereckého kraje do odřadu, který byl vyslán na Jižní Moravu k likvidaci následků tornáda. Ten poničil několik obcí v oblasti Hodonína. Rozloučit se s vyslanými hasiči přišel i Hejtman Libereckého kraje. po přečtení rozkazu se na padesát hasičů s téměř deseti kusy techniky.
Celý odřad vyrazil směrem Hodonín v pátek po 18. hodině, aby po šesti hodinách zastavil v Hodoníně. Zde se potkali s odřady z Ústeckého, Královehradeckého a Plzeňského kraje. V sobotu ráno se potom jednotlivé odřady přemístily ma svá místa určení. Ten z Libereckého kraje se přesunul do obce Mikulčice. Zde prováděl a dosud provádí likvidační práce na poškozených objektech ať už v podobě oprav střech nebo jejich demolic, odstraňování, odvoz trosek a dřevní hmoty a jiných potřebných činností na základě pokynů velitele sektoru Mikulčice a starostky obce.
Činnost odřadu HZS Libereckého kraje je naplánována předběžně do 11. července 2021. V průběhu této doby se kromě profesionálních hasičů vystřídají i dobrovolní hasiči.

foto: 1-16 Jakub Zima; 17 - 80 Jaromír Mottl