Na stanici HZS Libereckého kraje v Turnově proběhlo v pondělí odpoledne slavnostní poděkování celkem padesáti hasičským dobrovolným jednotkám za zásah v Hřensku, kde na přelomu července a srpna letošního roku zasahovaly u velkého požáru lesa v Českém Švýcarsku v okolí Hřenska. Tohoto předání se zúčastnili i velitel jednotky hrádeckých dobrovolných hasičů a hasičů z Dolního Sedla společně s místostarostou města Hrádek nad Nisou, panem Pavlem Farským.
Hasičským jednotkám poděkoval ministr vnitra České republiky, Vít Rakušan, hejtman Libereckého kraje, Martin Půta, generální ředitel HZS České republiky, gen. por. Ing. Vladimír Vlček, PhD., MBA, společně s ředitelem HZS Libereckého kraje, plk. Ing. Janem Hadrbolcem. Všichni vyzdvihli obětavost a připravenost všech jednotek dobrovolných hasičů v Libereckém kraji, a to nejenom těch, které se přímo účastnily likvidace tohoto rozsáhlého požáru, ale i těch, které zajišťovaly bezpečnost obyvatel Libereckého kraje po dobu jejich
nasazení.

Všem hasičským jednotkám, které zasahovali v Hřensku, byl předán věcný dar v podobě zásahového batohu vybaveného 3D programem určeném pro zásahy při požárech lesního porostu, a sazenici jehličnatého stromu jako symbolu požáru lesního porostu. Hasiči byli požádání hejtmanem Libereckého kraje o jeho vysazení ve své obci jako podporu zasažené oblasti Hřenska. Oba tyto hodnotné dary zajistil Liberecký kraj s HZS Libereckého kraje.