Výroční valná hromada Sboru dobrovolných hasičů Hrádek nad Nisou proběhla druhou prosincovou sobotu v hasičském klubu. Jejich jednání navštívil starosta města Hrádek nad Nisou, pan Josef Horinka s místostarostou Pavlem Farským, Hejtman Libereckého kraje, pan Martin Půta, starostka Okresní sdružení hasičů v Liberci, paní Renata Šimíková, zástupci žitavských hasičů v čele s jejich velitelem, Uwe Kahlertem, a zástupci partnerských sborů z Dolního Sedla, Chotyně a Krásné Studánky.
V průběhu jednání bylo zhodnocen rok 2022 jak z pohledu řešení mimořádných událostí, tak i z činnosti hasičské mládeže nebo různých akcí pořádaných sborem. Nastínila se i možnost realizace mezinárodního projektu pod názvem "Klimatická změna nezná hranice", kam bude zapojeno celkem pět partnerů měst Hrádek nad Nisou, Liberce - Krásné Studánky, Zittau, Oybinu a Herrnhut - Berthelsdorfu.

Valná hromada se nesla i v duchu velkého oceňování hrádeckých hasičů. Mnohým členům se dostalo poděkování v podobě vyznamenání, nebo i menší finanční odměny výjezdových členům hrádeckých hasičů.

Na závěr hosté poděkovali hasičům za jejich dosavadní činnost, za práci s dětmi i za výjezdovou činnost.

foto: Markéta Mottlová