Dne 10.07.23 až do 14.07.23 proběhl v DDM Praha 4 Hobby centrum 4 příměstský DIVADELNÍ TÁBOR pod vedením Michala Kříže /herec, režisér a scénárista/ a jeho asistenta Tomáše Brychty /muzikálový herec/.
Děti byly v rámci programu rozděleny do tří družstev: Thálie, Urania a Kalliopé.
První den si děti vytvořily prezentační týmové vlajky a seznámily se s programem týdne. Novinkou letošního ročníku byly bonusové body. Na rozdíl od minulého roku si děti musely informace, které se dozvěděly pamatovat, protože program následujícího dne obsahoval pravidelný malý test s možností získání dalších herních bodů pro svůj tým.
Děti si vyzkoušely a osvojily základy divadelní mluvy, artikulační cviky, metody, jak rozpohybovat ústní a mimické svalstvo, zjistily, jak pracovat s dechem /břišní, hrudní, prsní/, osvojily si hereckou spolupráci s kolegou, naučily se pracovat se svou fantazií, s nadšením se vrhaly do situačních etud improvizace i do ovládnutí techniky oblíbených hereckých soubojů (hrané bezbolestné facky, kopy a další).
V průběhu tábora proběhly edukativní navštěvy: kino Cinema City, interaktivní prohlídky České televize /expozice Telka slaví 70 let a Příběh pořadu/, muzeum NaFilm, muzeum Alchymistů a mágů, Národní muzeum a také Dinopark. Finále herecky kreativního týdne, bylo zakončeno závěrečnou zkouškou s převzetím absolventského divadelního diplomu, včetně slavnostního obědu, maškarní oslavy s občerstvením, soutěží a oceněním nejlepší vytvořené masky a vyhlášením vítězů celého divadelního tábora.