V úterý se v sousední Žitavě konalo mezinárodní setkání v rámci přeshraničního projektu Trialog, jehož cílem je podnítit a prohloubit diskusi o spravedlivé proměně regionu. Trialog by měl nejprve poznat názory obyvatel a poté, v rámci přeshraniční výměny návrhů, myšlenek a nápadů vypracovat společnou vizi pro náš region Trojzemí v době po konci těžby hnědého uhlí.
Setkání se účastnili obyvatelé Žitavy, Bogatynie i Hrádku nad Nisou. Hosty byli také vedoucí představitelé zmíněných sousedních měst. Presentace představila dosavadní průběh projektu. Následně měli přítomní možnost aktivně ovlivnit obsah akcí plánovaných do budoucna. Pokud se chcete o projektu Trialog dozvědět více nebo se přímo podílet na utváření budoucnosti našeho regionu, navštivte webové stránky www.trialog.vision.
Projekt Trialog je podporován z prostředků programu „Společný základ - společně tvořit přes hranice“ Nadace Roberta Bosche.
Akce se uskutečnila v podkroví Hillersche Villa, zařízení stojícího přímo na Žitavském okruhu, které je jedním z míst častých setkávání na Trojzemí. Konají se tu kulturní a komunitní akce, nechybí ani příjemná restaurace.
Foto: Roman Sedláček / www.hradek.cz