Zatloukáním posledních kolíčků do dřevěné konstrukce byla 25.11.2014 v podvečer slavnostně ukončena I. etapa rekonstrukce domu „Koník“.

Příjemné praskání dřeva v kamnech následně všechny přítomné rychle přilákalo do sednice. Vedení města a Brány Trojzemí spolu s dodavatelem stavebních prací a dalšími hosty, kteří se na realizaci první části oprav podíleli, představili veřejnosti výsledek několikaleté snahy vypořádat se s jedním z nejzchátralejších, ale zároveň i nejzajímavějších historických domů, který se ve městě dochoval.

Nosná konstrukce domu, prostory v přízemí a střecha prošly kompletní rekonstrukcí, první patro stejně důkladná obnova teprve čeká. Přesto je již dnes možné část objektu užívat a Brána Trojzemí to hodlá vyzkoušet ještě v tomto roce.


Na městských internetových stránkách www.hradek.cz si můžete prohlédnout video z průběhu I. etapy oprav nebo poslechnout audio záznam poutavého vyprávění pracovníka Národního památkového ústavu pana Mgr. Ivana Peřiny, který byl hostem setkání při příležitosti ukončení první části oprav.