Ať už jste vína znalci nebo ve vás lahodné doušky révového moku teprve začínají vzbuzovat zvědavost, můžete se přímo v Hrádku vydat do světa tohoto nápoje a s pomocí zkušených průvodců poznávat jeho známá i dobře ukrytá zákoutí.

Manželé Petr a Andy si otevřeli v Hrádku svou vinárnu v prosinci 2013 a od té doby nabízejí moravská vína nejen ve Vinném šenku, jak svůj podnik nazvali, ale pravidelně i na kulturních a společenských akcích ve městě a okolí.

Andy má gastronomii v genech, začínala ve firmě svých rodičů. Sommeliérem se stala absolvováním Vinařské akademie ve Valticích. Touha po osamostatnění jí přivedla spolu s manželem, stejně nadšeným milovníkem vína, z Pardubic až k severní hranici.

Od té doby můžete v ohybu ulice 1. máje vína nejen kupovat nebo konzumovat, ale přibližně jedenkrát do měsíce i vyzkoušet kouzlo jeho degustací, nebo chcete-li tematických ochutnávek. Ta další se chystá na sv. Martina. Vedle každoročního průvodu městem tak, kdo ví, možná v Hrádku vznikne i tradice ochutnávek svatomartinských vín.