Předvánoční trh v neděli odpoledne zahájil tradiční hrádeckou Cestu za hvězdou. Stánky nabízely vánoční ozdoby, ručně vyráběné dárky nebo něco na posilněnou v chladném odpoledni s teplotou kolem bodu mrazu. Sváteční atmosféru dotvářela z pódia jindřichohradecká skupina X-tet.

První zastavení na Cestě za hvězdou se jmenuje Hvězda stromu, a jak název napovídá, s padající tmou se náměstí stále více zaplňovalo lidmi, které sem přilákalo především rozsvícení vánočního stromu, neklamné znamení, že advent je po roce opět tady.

Okolo páté hodiny se před zaplněným náměstím představily nejprve děti ze Základní školy T. G. Masaryka. Předaly veliteli hrádeckých hasičů vlastnoručně vyrobené panenky. V červených autech budou pro případ, aby mohly dělat společnost zachráněným dětem při požáru, autonehodě nebo jiném zásahu. Všichni si přejí, aby k tomu nemuselo dojít a panenky se smály jen na naše hasiče při šťastném návratu z výjezdů, ale jeden nikdy neví…

A pak přišly na řadu ještě menší děti, z mateřských školek. S pásmem koled, při kterých jim pomáhal i X-tet, vytvořily tu správnou atmosféru pro okamžik, ve kterém světla zhasla, a do úplné tmy začalo sílící sborové odpočítávání. Nastala chvíle, kdy se náš mohutný a krásný vánoční strom na Horním náměstí konečně rozsvítil.