Možná jste jí v ulicích města už viděli. Září novotou, vypadá jako malý náklaďák a je nástupcem legendárních Multicar. Oproti těm původním narostla velikostí, nosností, univerzálností, spolehlivostí i cenou. Město vyšla na 325 tisíc, ale to jen díky dotacím. Její skuteční cena je téměř desetkrát vyšší.
Je universálním nosičem schopným pracovat s různým vybavením. Mimo převážení kontejnerů má naše hrádecká ve výbavě pro začátek ještě štěpkovač.

Po malém zametacím voze je v krátké době Multicar dalším komunálním vozidlem, které město zařadilo do svého majetku. Tato mechanizace spolu s dobře fungujícím a stále se rozvíjejícím programem zapojování pracovníků veřejně prospěšných prací do údržby města přináší z dlouhodobého hlediska značné úspory. Rozdíl v nákladech proti nákupu stejných služeb od komerčních subjektů je markantní.

Jak se v současnosti daří firmě Multicar, i další podrobnosti o našem vozidle, se můžete dozvědět z krátkého rozhovoru s obchodním zástupcem panem Michalem Svobodou na webu hradek.cz
http://www.hradek.eu/page.aspx?zaz=898-15033

Nová Multicar byla pořízena v rámci projektu „Zkvalitnění nakládání s bioodpady města hrádku nad Nisou“ za přispění Operačního program Životní prostředí. Celkové náklady 3.192.130 Kč, z toho Státní fond životního prostředí (ČR) 5% - 159.281 Kč a Fond solidarity (EU) 85% - 2.707.785 Kč.