Donínská škola poskytuje základní vzdělání svým školákům už 110 let. Toto kulaté výroční si před časem připomenula slavnostním odpolednem nabytým kulturním programem i trochou nostalgie.
Náladu nikomu nezkazil ani déšť, jehož řetízky bubnovaly o střechy stanů na nádvoří školy skoro po celou dobu setkání. Je to prý už místní tradice. Neobešlo se bez nich ani ještě kulantnější stoleté výročí školy. V kotli mezi stany vystupovaly nejen děti, které sem pravidelně docházejí. Gratulanti s programem dorazili i z ostatních hrádeckých škol a školek. Zpívalo se, tancovalo, chvíli venku a jindy zase v tělocvičně. K prohlídce byla otevřena celá školní budova a v jedné z nejvýše položených tříd čekalo především na rodiče překvapení v podobě vzpomínky na někdejší podobu učeben. Staré lavice pamatující předchozí generace současných školáků zdobily staré třídní fotografie, nástěnky a nejeden artefakt zase vracely čas do dob socialistického školství. Jiné fotografie se proti proudu času vydaly ještě dál.
Vyvrcholením celého programu bylo kreativní a s nadšením přijaté vystoupení dámské části zdejšího učitelského sboru, které se stalo veselou tečkou za výjimečným, slavnostním školním dnem.
Foto: Roman Sedláček / www.hradek.cz