Ne nadarmo se říká, že všechno špatné je k něčemu dobré. Sedmý ročník Mlže tak, jak jej známe, vzal na začátku srpna za své. Přes všechnu nejistotu nám to na Uhelné nakonec nedalo a minulou sobotu sousedské setkání přece jen v náhradním termínu proběhlo. Menší, na jiném místě, skrápěné deštěm a řekněme na rovinu, že s malým počtem návštěvníků. A co na tom bylo dobré? To všechno nám nakonec ukázalo cestu dopředu. Delší dobu už přemýšlíme, co s Mlžem dál. Chceme stále větší a větší akci nebo raději zachovat atmosféru komornějších setkávání? Letos to tedy bylo komorní dost a dost. Všem se to ale líbilo. Obnovená náves před kapličkou je nejpříhodnější místo ze všech, které už Mlž vyzkoušel. Nějak nám připomenula snad nejhezčí úvodní ročníky u Petra Slavíka na zahradě.
A tak je rozhodnuto. Příště se setkáme na stejném kouzelném místě, snad už opět v tradičním termínu - první sobotu v srpnu. Hlavnímu pořadateli akce, kterým je Petr Pleskač, se už honí hlavou nové nápady, tak se máte určitě na co těšit. Aktuální rozhovor s ním je dostupný na webových stránkách Uhelné i Města Hrádek nad Nisou. Městu zároveň děkujeme za podporu, které se pořadatelům i celé okrajové části dostává.
Uhelňácký Mlž 2020 se konal 22. srpna, vystoupily skupiny Trajekt, Stan Band a Optimik. Akci podpořilo z Fondu rozvoje Václavic a Uhelné Město Hrádek nad Nisou.
Foto: Roman Sedláček / www.hradek.cz