Jedním ze zařízení v Hrádku nad Nisou, které má pomoci seniorům nebo handicapovaným osobám řešit otázky bydlení, je Senior Park v městské části Donín. Nabízí bezbariérové bydlení, společné prostory i základní služby. Stará se i o aktivity ve volném čase svých klientů.
V úterý bylo na programu vystoupení muzikálové zpěvačky Magdy Malé. Ta své účinkování na poslední chvíli z důvodu nemoci odvolala. Pro vedení hrádeckého Senior Parku to znamenalo hodně horkých chvilek, na koncert mířili i obyvatelé stejných zařízení z Luštěnic a Kunic.
Setkání nakonec zachránili regionální interpreti. Pro seniory ze všech tří domovů zpívala nejprve Luisa Jírová a po ní skupina Trajekt. Ani tak koncert nepostrádal dramatické momenty. Hned na začátku druhé části programu se přihnala bouřka s vydatným deštěm. Skupina Trajekt tak mimo šlapajících westernových hitů předvedla i pohotovou pohybovou choreografii s jediným cílem, zachránit vznášející se stan nad pódiem. Svou příležitost si přes to všechno nenechali ujít ani hudebníci, ani diváci. Trajekt nakonec většinu svého vystoupení odehrál improvizovaně z krytého průjezdu, celkové náladě to ale nevadilo. Atriem zněla hudba, z grilu vonělo výborné jídlo a staré country písničky zpívali nejenom členové skupiny.
Foto: Roman Sedláček / www.hradek.cz