Letošní městské slavnosti zahájila znovu výstava Hrádecký štětec. Výsledky talentu a šikovnosti amatérských umělců se návštěvníkům letos neprezentují v Chrámu pokoje, ale v kulturním domě Beseda. Husitský kostel zázemí letos poskytnout nemohl z důvodu opravy varhan.
Návštěvníky na slavnostním zahájení Hrádeckých slavností spojeném s vernisáží výstavy přivítal starosta města pan Josef Horinka. V současné době, kterou vnímá stejně jako my ostatní za jednoznačně složitou, označil největší kulturní akci roku na celém Hrádecku jako příležitost se alespoň na chvíli odpoutat od těžkostí, které sebou letošní rok od samého začátku přináší.
Vystavovatelů láká Hrádecký štětec rok od roku více a více. Na prostoru, který je daleko větší než v minulých letech, se objevilo přes 60 uměleckých děl a nezůstalo tu prakticky žádné volné místo. Stejně jako v uplynulých ročnících bylo u většiny výtvorů jen těžko možné uvěřit, že se jedná o práce amatérů. K příjemné atmosféře celé akce přispělo i vystoupení liberecké folkové skupiny NekrmiT.
Vedle výtvarníků letošní zahájení slavností nabídlo prostor i neprofesionálním fotografům. Na vernisáži byly vyhlášeny výsledky jejich soutěže, která probíhala v uplynulých dvou měsících pod záštitou města. Nejlepší snímky jsou stejně jako všechna ostatní umělecká díla přístupná v kulturním domě Beseda každý den od 10 do 17 hodin až do konce Hrádeckých slavností.
Foto: Roman Sedláček / www.hradek.cz