Poslední květnovou sobotu proběhla na parkovišti u libereckého Globusu Krajská soutěž ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel dobrovolných a profesionálních hasičů Libereckého kraje. Jednalo se o 20. ročník Memoriálu Jiřího Kocourka, kterého se účastní profesionální hasiči HZS Libereckého kraje a HZS Správy železnice ze stanice Liberec, a zároveň to byl i 11. ročník dobrovolných hasičů.
Nejvyšší počet bodů získala mezi profesionálními hasiči stanice Jablonec nad Nisou, následovali je hasiči ze semilské stanice a drážními hasiči. Mezi dobrovolnými hasiči dominovali hasiči ze Železného Brodu, druzí se umístili při své premiéře hasiči z Nového Boru a třetí místo obsadili hasiči z Rokytnice nad Jizerou.
Dobrovolní hasiči z Železného Brodu se touto výhrou nominovali na Mistrovství republiky ve vyprošťování, které proběhne 2. září 2023 v Liberci.
Před vlastním zahájením soutěže byla dobrovolným hasičů z Josefova Dolu z rukou krajského ředitele HZS Libereckého kraje předána cisterna vyřazená od libereckých profesionálních hasičů.