v loni otevřené Galerii Škroupovka proběhla vernisáž umělecké skupiny Victory Nox Art Division Team, jako připomenutí nedožitých osmdesátin jejího zakladatele Milana Langera.... o úvodní slovo se postarala kurátorka a kunsthistorička Martina Vítková..... vernisáž byla zahájena audiovizuální performancí Bad Boys – Love Waves – Seismické provokace II.... a takhle to popsala naše náměstkyně primátorky přes kulturu na svém FB profilu....

"....Tak tohle všechno (psáno níže) se dnes událo v Galerie Škroupovka. Byla tam hlava na hlavě, málem jsem se tam nedostala.
Jsem moc ráda, že takový úžasný prostor v Hradci máme. A nebylo by tomu tak, nebýt Jana Vincencová. Děkuji Ti.
Rok 2024 otevírá výjimečná událost. Galerie Škroupovka poskytla prostor pro výstavu zahájenou performativní akcí. Hradecké umělecké uskupení Victory Nox Art Division Team je publiku dobře známé. Milan Langer bude na výstavě přítomen v duchovní rovině a skrze sítotiskové obrazy ze série Zvířecí voyeur – Svaté safari.
Návštěvníci se mohou těšit na brutálně precizní komiksem ovlivněné obrazy Jaroslava Schejbala, elegantní zenové kresby Jindřicha Maxe Pavlíčka. Okamžik zahájení poskytne zážitek z multižánrové performance. Tektonické desky se pohnou za zvuků spirálových vibrací Petra Vyšohlída, spolu s voiceoverem Michala Tošnera. Vizuál je kolektivním dílem Victory Nox Art Division Teamu....."

Výstava potrvá do 8. února.....