Mistrovství ČR v kuželkách 2010
kategorie žáci

O tomto víkendu 1.května se na velmi dobře připravené kuželně v Kutné Hoře uskutečnilo Mistrovství ČR v kuželkách pro rok 2010 - kategorie žáci. Soutěžního klání o titul „Mistr České republiky 2010“ se zúčastnilo 28 nejlepší žáků z celé republiky. Tomu také odpovídaly výsledky a dobré výkony. Soutěži byl přítomen zástupce ČKA pan František Majer, šéf trenérsko-metodické komise mládeže.
Soutěžilo se v disciplíně 100 hodů sdružených přes dvě dráhy, startovní pořadí si hráči vylosovali. Před zaplněným hledištěm sváděli nejmladší kuželkáři urputný boj o každou poraženou kuželku, která pak rozhodovala v konečném pořadí celkového umístění.
Dlouho vedl Dominik Král z TJ Narex Česká Lípa, v předposlední čtveřici se před něj dostali Martin Myška z TJ Třebíč a Michal Klaus z TJ Glaverbel Czech Teplice. Vyvrcholením byla poslední čtveřice žáků, kde všem vypálil rybník Mojmír Holec z TJ Centropen Dačice, který výkonem 462 poražených kuželek získal první místo, zlatou medaili a titul Mistr ČR 2010. Druhé místo získal Michal Klaus výkonem 439 poražených kuželek, třetí místo Martin Myška výkonem 437 poražených kuželek a nepopulární bramborová medaile zůstala Dominiku Královi za výkon 433 poražených kuželek.
Po ukončení soutěže byly vyhlášeny výsledky a třem nejlepším jednotlivcům byly předány medaile a věcné ceny. Slavnostního zakončení a předání cen se zúčastnili zástupci ČKA pan František Majer a místostarosta Kutné Hory pan Václav Vančura.
V závěrečném proslovu zástupce České kuželkářské asociace vyhodnotil toto mistrovství jako velmi úspěšné a ze strany pořádajícího oddílu TJ Sparta Kutná Hora bezchybně zajištěné, poděkoval všem hráčům za férový a sportovní přístup k soutěži a rozhodčím Vítězslavu Vyhlídalovi a Bohumilu Šaníkovi za perfektní řízení soutěže.
Závěrem bych chtěl poděkovat všem členům oddílu, kteří se na tomto turnaji organizačně podíleli, zejména našim žákům a dorostencům, a také všem sponzorům a přátelům kuželkářského sportu, bez nichž bychom tuto akci nemohli uspořádat. Za všechny bych chtěl jmenovat Město Kutná Hora, UNIKOM a.s.-závod OVO, TISKÁRNA GRAFIA GRYČ s.r.o., KOHAP s.r.o., LEPOR-reklamní agentura Kutná Hora.