Trasa Liteň - Svinaře - Halouny - Jezírko - Červený kříž - Skalka - U Trojáku - (Řevnice) - Pod Strážným - Babka - Pod Jezírkem - Jezírko- Řevnice - Halouny - Svinaře - Lhotka - Liteň.
Trasa vede z východního okraje Litně na konci Nádražní ulice od křižovatky na Svinaře a Zadní Třebaň. Zde navazuje na modrou stezku Naučné stezky Liteň u jejích zastavení C3 Boží Muka a C4 Hrobka rodiny Daubkovy. Pokračuje po silnici na Zadní Třebaň a v polovině cesty odbočuje na jih do obce Lhotka kolem Klubu U Emy. Ze Lhotky pokračuje na jihozápad do obce Svinaře. Ze Svinař pokračuje na jihovýchod (po modré turistické) do Haloun. Z Haloun pokračuje trasa lesem na jihovýchod k lokalitě Jezírko a od ní po žluté turistické na jihovýchod k lokalitě Červený kříž. Od Červeného kříže pokračuje na severovýchod ke klášteru, kostelu a křížové cestě ve Skalce s výhledem na Mníšek pod Brdy. Zde je také občerstvení. Ve Skalce trasa navazuje na cyklistickou Naučnou stezku Mníšeckem na kole. Trasa pokračuje po červené turistické značce na severovýchod k lokalitě U Trojáku. Od Trojáku vede na západ modrá turistická do Řevnic (na modré je značné převýšení směrem na Řevnice – není vhodné pro cykloturistiku).
Z Řevnic je možno vrátit se do Litně po modré turistické k lokalitě Pod Strážným a Babka k lokalitě Pod Jezírkem a Jezírko. Tím se trasa vrací na trasu výchozí na Halouny, Svinaře, Lhotku a Liteň. Cesta v lese mezi Halouny a Skalkou je kvalitně značena značkami a rozcestníky KČT a Lesů ČR. Snímky v albu zachycují většinu turistických atraktivit, orientačních bodů a značek. U popisu snímků jsou odkazy na aktualizované články na Wikipedii a další informační zdroje.