Krásy Berounska a Českého Krasu.
Trasa výletu Liteň - Měňany - Koněpruské jeskyně - Suchomasty - Čertovy schody - Tmaň - Suchomasty - Vinařice - Liteň.
Trasa vede z Areálu Pode Zděmi v Litni ulicí Pode Zděmi, Sady Svatopluka Čecha, kde jsou 4 zastavení zelené stezky Naučné stezky Liteň.
Z ulice Pode Zděmi pokračuje do Měňanské ulice na západní okraj Litně, odkud je výhled na Karlštejn. Od konce městyse Liteň vede na západ po silnici do Měňan. Z Měňan pokračuje na západ a pak na severozápad po silnici na Koněprusy.
Ze silnice odbočuje na žlutou turistickou značku k nejvýznamnějším částem Českého krasu - Koněpruským jeskyním, rezervaci Zlatý kůň a na vyhlídku po okolí a na velkolom Čertovy schody. Pokračuje na jih po silnici na Bykoš. Z této silnice odbočuje na západ směrem k obci Suchomasty. V Suchomastech se obrací na sever k bráně velkolomu Čertovy schody, odkud je opět krásná vyhlídka na Čertovy schody. Trasa pak vede na západ do Tmaně kolem kostela. sv. Jiří k rybníku. Od tmaňského rybníka pokračuje na východ a na jihovýchod do Suchomast kolem zámku. Ze Suchomast směřuje trasa na východ do obce Vinařice a pak zpět do Litně. Z Vinařic se nabízí dvě možnosti - přes tři vrchy - Bacín, Šamor a Mramor do Litně nebo po silici na Měňany a Liteň.
Snímky v albu zachycují většinu turistických atraktivit, orientačních bodů a značek. U popisu snímků jsou odkazy na aktualizované články na Wikipedii a další informační zdroje..