Druhá letošní návštěva pražské Stanice přírodovědců, opět kvůli zdejší výstavě.
Ta podzimní nesla název "Ukryté poklady Stanice přírodovědců" a mě prostě zklamala. Kdybych tu byl poprvé, tak bych byl možná spokojený, ale já tu byl i na jaře a minulý podzim. A tato výstava byla velice podobná té jarní. Vystavené byly prakticky stejné druhy, doplněné o mláďata zvířat, která jsou ve Skleníku. Nejzajímavější byla určitě listovnice, kterou zdejší lektor dětem trochu poškádlil, takže se plně ukázala. Zajímaví byli určitě také bazilišci Laemanctus julioi. Ti jsou chováni jen v plzeňské Akvě, ale jsou poměrně rozšíření u soukromníků. Za mě tak pořád vede loňská podzimní s tématem "Oživlá poušť". Pokud budu mít na jaře čas, určitě zajdu na další výstavu, doufám, že bude o něco zajímavější.
Ve skleníku se toho také moc nezměnilo, levá strana akvárií byla zhasnutá. I když Stanici neberu jako klasickou zoo a působí na mě sympaticky, nostalgicky a leccos jí odpustím, tak prezentace některých druhů je prostě strašná, viz agamy, teju nebo krajta tmavá...
Škoda, že ani při jedné z výstav nefinguje venkovní terárium, tamní terária vypadají moc hezky a chtěl by někdy vidět osazené. Ale zase se mi sem nechce chodit třikrát ročně, když tu celkově de facto nic není.