V pondělí 19. března k nám do školy zavítala velmi vzácná návštěva. U příležitosti stého výročí česko-amerických vztahů přijeli tři američtí diplomaté z Velvyslanectví USA v Praze a dvě české zaměstnankyně ambasády, aby zde prezentovali svou práci a vzájemné vztahy obou zemí.
Doktorka Ruthanne Taylor (přidělenec pro oblast zdravotnictví), Anthony Jones (ředitel Amerického centra) a Todd Wilder (zástupce generálního konzula) následně se studenty diskutovali o nejrůznějších tématech. Debata se týkala ekonomiky a zahraniční politiky, ve velmi uvolněné a příjemné atmosféře ovšem přišla řeč i na koníčky diplomatů, sport nebo některé americké produkty.
Studenti se dozvěděli o možnostech studia na amerických univerzitách a zástupce generálního konzula v ČR je seznámil s vízovou problematikou. Dohodnuta byla také další forma spolupráce, vybraní studenti by se mohli již brzy podívat na Velvyslanectví Spojených států do Prahy.
Akce se zúčastnili studenti tříd 3. A a 4. A, ředitel školy Ing. Petr Kyjovský a Ing. Roman Blaha, který celou akci zorganizoval a moderoval. Jednacím jazykem byla angličtina, celé setkání se neslo v neformálním duchu a bylo velmi zajímavé a přínosné. Studenti si procvičili angličtinu s rodilými mluvčími, načerpali inspiraci a získali další motivaci pro svou budoucí profesní kariéru. Před odjezdem se diplomaté a studenti společně vyfotili.