Rada Moravskoslezského kraje rozhodla ocenit žákyně ze třídy 4.S jako nejúspěšnější tým středních škol v Moravskoslezském kraji.

Radě kraje bylo předloženo celkem 47 návrhů na ocenění jednotlivých žáků a 18 návrhů na ocenění týmů, ze kterých rada vybrala pouhých 25 nejlepších žáků a 5 nejlepších týmů, kterým mělo být ocenění předáno. Důvodem k ocenění našich studentek nyní již 4. ročníku bylo vítězství v Soutěži poštovních dovedností na celostátní úrovni. Trojice studentek zvítězila v celostátní Soutěži poštovních dovedností konané v březnu 2018. Tím žáci školy tuto soutěž vyhráli již pošesté. Soutěž komplexně hodnotí nejen výkony žáků v oblasti teorie i praxe, ale také dovednosti týmové spolupráce, prezentační a komunikační dovednosti, kompetence flexibility a rychlé orientace. „Tito studenti jsou budoucností našeho kraje,“ uvedl Moravskoslezský kraj na svém Facebooku.

Slavnostní Ocenění nejúspěšnějších žáků a týmů středních škol v Moravskoslezském kraji ve školním roce 2017/2018 proběhlo 7. listopadu v sále zastupitelstva kraje. Kromě společné plakety a certifikátu, který obdržela každá žákyně týmu, získaly tyto studentky také hodnotné ceny v podobě dárkových poukázek do nákupního centra a další věcné ceny společně s propagačními předměty Moravskoslezského kraje. „Ocenění mi udělalo velikou radost, vždyť jsme byly jediným oceněným týmem ze střední odborné školy mezi samými studenty gymnázií,“ říká členka týmu naší školy