Koně v provozu

Když jsem viděl poprvé koně se pást úplně volně v menší, ale pořád městské oblasti, kde je kruhový objezd a auta normálně projíždění, dalo se to přehlédnout. Když se jeden z nich rozmyslel, že přeběhne cestu na druhou stranu a auta normálně projížděla, začal jsem si myslet, že to tady nějak moc neřeší. Další podobná zvláštnost byla, jakmile jsem v běžném provozu viděl něco jako podomácku vyrobený kočár s koňmi, zařazující se jako auto, bylo to už přinejmenším jiné.

Doprava

Samozřejmě, auto s volantem vpravo jsem už viděl, o tom žádná. Ježdění na druhé straně je ale rozdíl, který vás hned zavalí. Nejde jen o totálně přehozené zvyky, nýbrž i o přechody, lidi jen tak přebíhající i na velkých křižovatkách a toho pána, kterému podjela na cestě noha při přecházení na červenou a málem ho to stálo víc než 30 vteřin ušetřeného času.

Jaký je závěr?

No, to není snadné. Měsíce v zahraničí se rychle stanou vidinou, která vás láká, ale třeba z toho nakonec nic nebude. 3 týdny jsou tak fajn. 3 měsíce jsou jiný level. Ne každý to tady dá. Slovíčko easy ve vašem slovníku neobjevíte. Věc, se kterou odsud bude mnoho z vás odjíždět je plynulejší angličtina. Lidi se setkávají s problémem rozmluvení. Přesně proto proběhlo rozdělení, na zkoušku, na zkoušku používat angličtinu naplno.

V mém případě to není ani o plynulosti, gramatice nebo něčem podobném. Tady to bylo o tom to zkusit.

Matěj Pavelka