Otrokovice (v letech 1939–1946 Baťov, 1960–1964 Otrokovice-Kvítkovice, německy Otrokowitz) jsou druhé největší město v okrese Zlín ve Zlínskem kraji, leží 10 km jihozápadně od Zlína na soutoku Moravy a Dřevnice. Místní části, někdejší samostatné vesnice, jsou Otrokovice a Kvítkovice. Žije zde přes 18 tisíc obyvatel.
Zámek Napajedla s rozlehlým zámeckým parkem je jednou z architektonických dominant moravského města Napajedla. Byl postaven v letech 1764 – 1769 dle návrhu a pod vedením brněnského architekta Františka Antonína Grimma. Dnes je celý areál chráněn jako kulturní památka České republiky a je v soukromém vlastnictví firmy Zámek Napajedla, s.r.o., která vlastní parcelu a stavbu zámku a jeho nádvoří a některé parcely parku, a Mgr. Evy Gajdošík, která vlastní především parcelu 280/1, na které se nachází většina parku a jižní brána areálu.
Obec Spytihněv leží na břehu řeky Moravy v údolí Dolnomoravského úvalu. Název města Spytihněv byl dán podle nejstaršího syna knížete Břetislava I. Spytihněva II. První ověřená písemná zmínka o obci pochází z roku 1131 (poslední výzkumy ukazují spíše na rok 1141).