Tuto sobotu 20. srpna se opět uzavírala hlavní komunikace mezi Policí nad Metují a Velkými Petrovicemi (až po „Mýto“) pro veškerou automobilovou dopravu. Výjimku tvořily pouze vozy IZS a autobusy.
Důvodem této uzavírky bylo pořádání letos již 8. ročníku in-line bruslení pro širokou veřejnost a 2. ročníku hobby závodů na koloběžkách. Hladký asfalt a celou šíři komunikace na více jak 4 km dlouhém úseku, mohli všichni zájemci využít nejen k bruslení, jízdě na kole, odrážedlech, skateboardech, longboardech či kolečkových lyžích, ale letos již po druhé byla připravena možnost bezplatného zapůjčení si cca 40ks koloběžek KOSTKA. Je nám velkým potěšením sledovat, jak se rok od roku zvyšuje zájem nejen veřejnosti o tuto akci. Zatímco v loňském roce se akce účastnilo okolo 300 příznivců, tak v roce letošním je odhadovaná účast okolo 500 lidí.
Od 16 hodin byly letos opět pořádány závody v koloběhu. V loňském roce, jsme uspořádali hobby závod jen pro děti a mládež, kterého se účastnilo okolo 30 - ti dětí. Letos jsme hobby závod rozšířili i o kategorie dospělých. Letošní počet „malých“ závodníků stoupl z 29 na 42, a když k tomu přidáme i dospělé závodníky, tak dosáhneme čísla 56, což je téměř dvojnásobek oproti loňsku J. Svou nezastupitelnou roli v tom zcela jistě hraje počasí, které letos bylo doslova ideální.Níže naleznete kompletní výsledkovou listinu a fotogalerii z této akce.
Po celou dobu akce bylo k dispozici drobné občerstvení, které nám již třetím rokem zajišťují manželé Roischlovi za což jim patří díky. Poděkování samozřejmě nepatří jen jim, ale všem, kteří se podíleli na uspořádání akce, především Městu Police, firmě S-SPORT a firmě KOSTKA za podporu, Technickým službám a LO TJ SPARTAK za technické zajištění, rozmístění dopravních značek a dovoz materiálu, všem sponzorům, rozhodčím a personálu, bez kterých by uspořádání závodů nebylo možné, dále pak Městské policii, která po celou dobu zajišťovala bezpečnost na trase, pomohla s přepravou zraněné osoby a pátrala po jednom zatoulaném dítku J. Díky také „Pájovi“ Jiráskovi, který odpovědně plnil funkci předjezdce, a že měl chvílemi co dělat J . V neposlední řadě díky také obcím Bezděkov n/M a Velké Petrovice za souhlas s pořádáním této akce, která jim způsobuje dopravní omezení.
Z mého pohledu pořadatele byla akce velmi vydařená a již letos víme, že v sobotu 19. srpna 2017 Vás rádi přivítáme na 9. ročníku „Petrovických zatáček“. Pro všechny, kterým se jízda na koloběžce líbila, mohou využít půjčovnu koloběžek kdykoliv během roku. Koloběžky si lze zapůjčit za 30Kč/hod v Polickém Informačním centru po předchozí rezervaci. Více informací o půjčovně také na www.sportvpolici.cz/na-kolobezky, kde naleznete i několik tras.