Tak trochu opuštěné a "zapomenuté" hřiště ve Smetanově ulici, které vybudovali její obyvatelé pro své děti opět "ožívá". Díky mladým rodinám je opět vidět na hřišti pohyb. Na společné schůzce, která proběhla v loňském roce, jsme s obyvateli probrali nejen parkování a problémy všedního života, ale chtěli jsme znát i jejich názor na současné potřeby a možné využití prostoru hřiště. Položila se zásadní otázka parkoviště, nebo hřiště?? Většina se vyslovila pro hřiště. Technický stav původního oplocení, košů, branek byl po letech v havarijním stavu. Nelze mluvit ani o funkčnosti.
Na sklonku roku 2016 započaly práce na oplocení u domu Brahových, což byla první ze třech "etap". Bylo nutné odstranit staré oplocení, zvednout výšku oplocení z původních 3m na 5m, přivařit ocelové konstrukce. Poté následovaly potřebné nátěry a bylo instalováno nové pletivo. Práci přerušila letos opět normální zima. V zimních měsících, kdy nebylo možné pracovat venku probíhala příprava řeziva a jeho nátěry. S prvními jarními paprsky nahradila trávu a náletové dřeviny pod a v prostoru za plotem dlažba, aby se usnadnila údržba. Posledním krokem byla montáž dřevěných hrazení ve spodní části oplocení.

V druhé "etapě" se práce přesunuly na protější stranu hřiště, směrem k Domovu důchodců. Zde bylo oplocení kompletně nahrazeno vč. kůlů a torza vjezdové brány. Bylo nutné vyvrtat nové základy pro kůly. Nové kůly vč. brány bylo povrchově ošetřeno zinkováním. Po vytvrdnutí základů se mohlo začít instalovat pletivo, vjezdová brána, položit dlažba pod plotem a nakonec i dřevěné hrazení. Zároveň také byla tato celá strana prodloužena o cca 4m, aby balóny neutíkaly po cestě okolo stodoly u Boučkových jako v minulosti. Instalací basketových desek byla zároveň dokončena druhá etapa rekonstrukce.

Ve třetí a zároveň poslední "etapě" došlo k úpravě zemních pouzder pro instalaci sloupků pro uchycení sítě. Díky pomoci SDH Velká Ledhuje bylo také celé hřiště nalajnováno pro tenis, basket, nohejbal či volejbal. Na sklonku července 2017 bylo hřiště opě možno na plno využívat. Velké poděkování patří těm, kteří se na jeho opravách jakkoliv podíleli.