10. ročník Petrovických zatáček je úspěšně za námi. Počasí nám přálo (možná až moc 😊), organizačně vše proběhlo bez zásadních problémů. Na letošním ročníku byla účast oproti loňsku o něco slabší, což přičítáme na vrub zejména horkému počasí. Ale nakonec byla odhadovaná účast veřejnosti cca 250-300 bruslařů, koloběžkářů, lyžařů či cyklistů. Komunikace v Petrovických zatáčkách byla uzavřená od 13 do 20 hodin. Po celou dobu bylo k dispozici více jak 50 ks koloběžek KOSTKA různých typů a velikostí, které si mohli návštěvníci vyzkoušet přímo v praxi.
Do závodu se přihlásilo celkem 63 závodníků z toho bylo 21 závodníků domácích a 42 závodníků přespolních. Těší nás i rostoucí nadregionální zájem o tuto akci. Přivítali jsme závodníky např. z Pardubic, Ústí nad Orlicí, ale také z Brna, Berouna, či Králík.
Stejně jako v předešlém ročníku, i letos jsme mohli sledovat profíky např. z Kostka Racing teamu, kteří sbírají úspěchy na závodech pořádaných Českým svazem koloběhu.
Díky podpoře firem MycoMedica, Viridium.cz, S-Sport, Václav Kohl ml., KOSTKA jsme mohli i letos obdarovat celkem 5 účastníků závodu v kategorii do 18 let zbrusu novou koloběžkou KOSTKA a vítěze jednotlivých kategorií dalšími hodnotnými cenami od firem ManMat, S-Sport, SportHotárek, Drogerie Vávrovi.

Děkuji také Technickým službám Police nad Metují, Manželům Roischlovým, Autodopravě Resl, kolegům, pořadatelům, rozhodčím a dobrovolníkům, kteří celou akci pomáhají zajistit technicky.
Speciální poděkování patří společnosti VAK a Hasičům Police nad Metují, kteří pomohli a zajistili polní sprchu pro osvěžení nejen závodníkům.

Krátké video můžete shlédnout na https://youtu.be/T5krC5WlUy4

Na závěr bych chtěl pogratulovat Pavlovi Žákovi k ujetí 100 km na In line bruslích, a to v čase, který jen lehce přesahoval 5 hodinovou hranici. Pavel odstartoval okolo 13 hodiny a po ujetí 13 kol s lehkými oděrkami, stihl částečně vyhlášení výsledků.
V tomto vedru opravdu úctyhodný výkon! Zcela jistě výzva do budoucna 😊

Tak zase za rok…. Ještě jednou díky všem!