Dne 22.3.2018 proběhlo na 3. ZŠ Na Příkopech okresní kolo soutěže v programování. Svá želízka v ohni jsme měli ve všech 3 kategoriích. V kategorii „Programování – mládež“ se na 1. – 2. místě umístili Petr Kotáb (V3) a Daniel Ciepluch (V4) a na 3. místě Vít Petřík (2.A). V kategorii „Programování mikrořadičů“, která je společná pro žáky ZŠ a SŠ, se na 1. – 2. místě umístil Milan Borový (V4) a zástupce z víceletého gymnázia v Kadani, na 3. místě skončil Petr Lendvorský (2.E). V poslední soutěžní kategorii „Programování webu“ soutěžili pouze 3 žáci, všichni z naší školy. Vyhrál Matěj Kunc (A3), za ním se umístil Radek Novák (V4), na 3. místě skončil Michal Ciesla (V4).

Všem soutěžícím děkujeme za reprezentaci školy a vítězům (P. Kotáb, D. Ciepluch, M. Borový a M. Kunc) blahopřejeme k postupu do krajského kola, které se uskuteční 19.4. v Ústí nad Labem.

Tento týden je pro některé naše studenty soutěžně velice náročný. Milan Borový se v pátek účastní matematické soutěže v Teplicích a po ní odjíždí do Plzně na FAV ZČU, kde se zúčastní celostátního finále programátorské soutěže PilsProg 2018. Společně s ním jede do Plzně také Petr Kotáb.

Držíme palce a programování ZDAR!