„Co mě čeká na střední škole? Jací budou spolužáci? Kdo bude mým třídním učitelem? Zvládnu všechno to učení?“ Toto jsou určitě otázky, které se honí hlavou každému, kdo nastupuje na novou školu.

V průběhu prvního zářijového týdne se žáci všech prvních ročníků zúčastnili adaptačního kurzu ve Vejprtech, který se již stal nedílnou součástí zahájení studia žáků na naší škole.

Podstatou zmíněného kurzu je, aby se žáci poznali jinak a hlouběji, než jim umožňuje školní prostředí, aby se naučili spolupracovat a lépe rozumět jeden druhému. Má jim také pomoci zvládnout nároky, jež na ně budou v nejbližší době kladeny.

Žáci se při seznamovacích aktivitách, které si pro ně jejich třídní učitelé připravili, nenásilnou formou seznamovali s ostatními, spolupracovali na tvorbě třídního Desatera a aktivně se zapojili do sportovních skupinových her. Vyvrcholením celého pobytu byla sportovně branná hra s mobilními telefony a QR kódy, které měly žákům pomoci při odhalování utajeného hesla.

Zda se nám seznamovací kurz vydařil a zda splnil svůj účel, to už je otázka pro naše žáky, kteří si těmito dny alespoň o trochu prodloužili letní prázdniny. Teď už jim nezbývá jen popřát: „Zlomte vaz!“

Za sebe a ostatní třídní učitele bych chtěla ještě touto cestou poděkovat Vlastičce a její rodině, která se o nás v průběhu celého týdne vřele starala.