19. září zvítězili naši chlapci v Okresním kole Středoškolského atletického poháru. Nechali za sebou velkého rivala Gymnázium Chomutov a získali největší počet bodů ze všech účastníků okresních kol v Ústeckém kraji. To nás postavilo do role mírných favoritů v krajském kole, které se konalo 4. 10. 2018 v Ústí nad Labem.

V okresním kole stojí za zmínku vítězství Adama Hájka (S4) ve skoku vysokém (176 cm), který nastoupil do soutěže bez jakéhokoli tréninku a soutěž vyhrál. Zvítězil i Pavel Jarý (E4) ve vrhu koulí (11,70). Vynikající výkony podali čtvrtkaři (a sprinteři) Matěj Šulc (2A) výkonem 53,14 a Matěj Knobloch 53,40. Kdo někdy běžel 400 m, může posoudit, o jak vynikající časy se jedná. Výborné výkony podalo také trio skokanů do dálky Jindra Kořínek (2B – 591 cm), Honza Doubrava (V4 – 582 cm) a Dan Cífka (V4 – 574 cm). Netradičně se letos poprvé běžel sprint na 60 m (namísto obvyklé stovky), zřejmě vzhledem k celostátnímu finále v hale. Nejrychlejší z našich byl Vašek Zahrádka (S4) v čase 7,58 sec. Důležité body ale přinesli i ostatní členové týmu. Tomáš Chalupa (1A) a Frank Horabin (A3) v běhu na 1500 m, Filip Hartman (E3) ve skoku vysokém a kouli, Petr Lendvorský (S3) ve sprintu. Postavili jsme také dvě štafety, obě běžely velmi solidně.

V našem týmu se spojila zkušenost (čtvrťáci) a talentované mládí atletického oddílu VTŽ Chomutov (prváci a druháci). Tak dobrý tým naše škola dlouho nepamatuje. O to větší škoda, že se před krajským kolem zranil jeden z dvojice vynikajících běžců (60, 400 m). Přesně jeho body nám chyběli k vítězství a postupu do celostátního finále, které se uskuteční v zimě v Ostravě. Místo nás pocestují chomutovští gymnazisté, kteří nakonec zvítězili v kategorii chlapců i děvčat. Pro nás velké smůla, ale tak to ve sportu chodí.

Za třetí místo patří našim klukům velké uznání a také poděkování. Atletika je královnou sportů a máme medaile.

Děkuji všem již výše jmenovaným a také chlapcům, kteří družstvo v nesnázích doplnili. Jsou to Michael Macků (A3) s výborným výkonem 12,21 v kouli, na čtyřstovce Kuba Štemberk (solidních 59,82 – jeho chvíle přijdou v bazénu). Z výkonů v krajském kole stojí za extra zmínku 600 cm v dálce (Jindra Kořínek), zlepšení Tomáše Chalupy na 1500 m (4:47,86). V obou kolech zajišťoval sprintery Richard Heřt (E3). Nikdo nezklamal, a když se přece jen někomu „nezadařilo“, nahradil ho kolega. Z dvanáctičlenného týmu mohl závodník startovat vždy ve dvou disciplínách a štafetě a zároveň v disciplíně se mohli prezentovat maximálně tři borci jedné školy.

Závěrem ještě jednou děkuji všem žákům, kteří se na úspěšné atletické reprezentaci školy podíleli.