Ve čtvrtek 31. 1. 2019 jsme spoluorganizovali 11. ročník putovního Poháru našeho pana ředitele. Potřetí v řadě jsme se spojili s CHLMF (Chomutovská liga malého fotbalu). Spolupráce je to již osvědčená. My dodáváme organizaci středních škol, propozice, hrací systém, rozlosování atd. CHLMF v čele s panem Jiřím Kupcem zajišťuje halu, rozhodčí a v neposlední řadě hodnotné ceny. Vždyť každý z účastníků obdržel kromě diplomu také fotbalový míč. První tři týmy potom navíc medaile a poháry. Zvláštní ceny obdrželi nejlepší hráč, střelec a brankář.
Turnaje se zúčastnilo devět mužstev Chomutovska a Kadaňska. Hrálo se ve dvou skupinách (pětičlenné a čtyřčlenné). Následně třetí a čtvrtý tým ve skupinách hrál o sedmé resp. páté místo. Následovala dvě semifinále, poražení se utkali o třetí místo a vítězové bojovali ve finále.
Našim borcům turnaj vůbec nevyšel, konečné sedmé místo je neúspěchem. Přesto chci klukům poděkovat, hráli jak uměli. Zdaleka jsme nenastoupili v nejsilnějším možném složení. Pominu-li jednoho zraněného, příliš mnoho oslovených hráčů dalo přednost jiným záležitostem a někteří vůbec neprojevili zájem. Škoda.
Vítězem se stalo Gymnázium Chomutov, jehož borci ve finále porazili dvojnásobného obhájce titulu OA Chomutov 3:1, čímž “zachránili” putovní pohár. Třetí skončili borci SŠES (ESOZ) Chomutov, kteří v souboji o třetí místo porazili největší překvapení turnaje Ámos Kadaň (SŠTGA) 2:1.
Poděkování patří všem zúčastněným za hladký průběh celé akce a zejména panu Jiřímu Kupcovi a jeho týmu za vlastní průběh turnaje. Věřím, že příští rok se nám také o něco lépe “zadaří”