Dnes 17. 12. 2019 se v Městské sportovní hale Chomutov uskutečnilo Okresní kolo ve florbalu žáků středních škol. Naši borci prošli turnajem bez porážky a zaslouženě zvítězili. Zaslouží si velké uznání nejen za konečné vítězství, ale také za způsob, jakým k cíli dokráčeli. Ve zkratce – soustředěnost, kompaktnost, vyrovnanost obou řad, parta, gólmani, individuální příspěvky – to vše si sedlo a výsledek se dostavil.
Úspěch se však nerodil snadno. Vylosovali jsme si doslova “skupinu smrti”. V prvním utkání jsme remizovali s ESOZ Chomutov (Průhon) 2:2, když naše branky stříleli Rauscher a kapitán Müller. V druhém utkání jsme porazili OA Chomutov (Černovická) 5:1. V utkání jsme dokonce prohrávali a soupeře zlomila až třetí branka. Góly stříleli Jeníček 2, Michálek, Mach, Macura. O postupu ze skupiny mezi poslední čtyři se rozhodovalo v třetím utkání. Do utkání s Gymnáziem Chomutov jsme vstupovali s tím, že nám stačí remíza. Po několika neúspěšných letech se k nám přiklonilo štěstíčko, dařilo se nám v podstatě, “na co jsme sáhli”. Vedli jsme již 3:0 a soupeř v závěrečném tlaku pouze snížil na konečných 3:1. Úspěšnými střelci byli Michálek a dvakrát Macura, z toho jednou z trestného střílení. Semifinálový soupeř SŠTA Chomutov (Pražská) se na příliš velký odpor nezmohl. Soustředěnou hrou jej naši borci přehráli bez komplikací 3:0. Střelcem utkání byl tentokrát Mach (2x) a jednou Jeníček. Tvrzení o obtížnosti naší základní skupiny se potvrdilo i tím, že jsme ve finále narazili podruhé na ESOZ Cv. Tentokrát jsme zvítězili 1:0, když o osudu utkání rozhodl Uhlík dalekonosnou střelou z poloviny hřiště, brankář soupeře měl zakrytý výhled. V zápase jsme měli více šancí a naše vítězství bylo zasloužené. Některé akce našich chlapců opravdu stály za vidění. O naše branky se podělilo celkem 7 hráčů, nejlepšími střelci týmu byli třígóloví Macura, Mach a Jeníček, dvakrát skóroval Michálek. Důležité branky zaznamenali dále Müller, Rauscher a Uhlík – po jedné. Skvělou práci ale odvedli všichni.
Turnaj měl celkově velmi dobrou úroveň, což potvrdil svými slovy i přítomný ředitel Domečku Chomutov pan Malárik. Akci organizoval pan Dvořák z Gymnázia Chomutov, rozhodčí, halu a ceny zajistil Domeček Chomutov s podporou AŠSK ČR.
Reprezentovali: brankáři Matěj Holeček (V4), Vojta Jiráček (2E). V obraně odvedli skvělou práci Tomáš Uhlík (E3), Ruda Klement (1C), Matáš Müller (TM4), Kuba Steklý (2E). Nebezpečné útoky tvořili “chomutovští” Marek Macura (2A) Matyáš Rauscher (2B), Martin Jeníček (1E), druhou trojku tvořilo “kadaňské komando” Dominik Mach, Jaroslav Michálek a Kuba Pučelík (všichni 2E).
Děkujeme za příkladnou sportovní reprezentaci školy a přejeme mnoho úspěchů do krajského kola, které se bude konat 18. 3. 2020 v Teplicích.