Na začátku roku se SPŠ a VOŠ Chomutov zapojila do Akademie programování. Z volitelných témat jsme si nejprve vybrali programování v C#, ale nakonec jedna ze tří skupin projevila zájem o programování aplikací pro mobilní zařízení. Zbývající dvě skupiny, složené ze studentů 1. ročníku, se začaly seznamovat s programováním zábavnější formou, než s jakou se setkají ve 2. ročníku v předmětu VT. V jazyce C# vytvářejí jednoduché hry s GUI rozhraním a setkají se také s jazykem Kodu Game Lab. Všechny tři skupiny na závěr vypracovali své „domácí úkoly“.
Studenti se přesvědčili o tom, že v roli lektora nemusí být vždy učitel, ale může jím být i jeden z nich. Jako první si tuto roli vyzkoušel Jindřich Richter, který je současně student Microsoft STC (Studentské trenérské centrum) a s výukou Kodu Game Lab se před středoškoláky postavil žák 4. třídy ZŠ Na Příkopech Roman Naxer.
V úterý 9.6.2015 převzali všichni účastníci Akademie programování z rukou ředitele školy Ing. Jana Laciny diplom a drobné ceny od pořadatelů (Microsoft ČR, Nadace Konto bariéry). První z každé skupiny obdrželi poukázku na nákup v hodnotě 1000,- u Alzy (Stuchlík – 1.E, Hanzl – 1.D, Richter – 2.B), druzí USB hub (Preibisch – 1.E, Jurčík – 1.D, Rous – 2.B) a třetí stereo sluchátka (Horký – 1.E, Urban – 1.D, Hotovec – 2.B).

O Akademii programování a názoru některých našich studentů se můžete dočíst v časopise společnosti Scio Perpetuum