Dnes, v pátek 3. 9. 2021, proběhl sportovní den žáků třetích ročníků SPŠ. Přálo nám počasí, účast byla skvělá, přístup soutěžících výborný. Osobně jsem viděl sice jen některá sportoviště, ale dobré refence mám i z těch dalších.
Přímo ve škole se konal turnaj ve stolním tenisu, futsalu a pišquorkách. Na pozemku školy, ale pěkně na sluníčku proběhl turnaj v petanque (boča) a kroketu. Na nedalekém hřišti pro veřejnost (směr školní jídelna) se uskutečnil turnaj v basketbalu 3+3 (streetu). Třešničkou na dortu byl dle mého vodácký závod C2 a K1. Tomu předcházela tréninková jízda účastníkú na dračí lodi, s odbornou instruktáží trenéra chomutovských “dračákú”Michala P. Akce proběhla na loděnici SC 80 Chomutov, oddíl kanoistiky na Kamencovém jezeře. Děkujeme.
V podstatě vůbec nešlo o výsledky. Šlo nám o to, aby se nově tvořící kolektivy trochu poznaly, pro čež je sportovní zápolení tou nejlepší možností.
Přes to vám nabídnu konečné pořadí v soutěži tříd. Vítězi jsou však z mého pohledu všichni účastníci! Všem děkuji za přístup a věřím, že naše spolupráce v dalším průběhu nastupujícího školního roku bude stejně dobrá. Hlavně však musím poděkovat všem našim kolegům, kteří se ochotně ujali role garantů jednotlivých soutěží. Organizovali, rozhodovali, zapisovali, ošetřovali atd.
Chci pochválit třídu TM3, která bojovala značně znevýhodněna malým počtem žáků ve třídě. Konečné výsledky jsme získali prostým součtem pořadí v jednotlivých soutěžích. Vítězi se stali žáci třídy s nejnižším součtem (při neobsazení disciplíny poslední místo).
Konečné pořadí: 1. V3 (17), 2. S3 (19), 3. E3 (20), 4. TM3 (22), 5. A3 (26)