Jedno chytré přísloví říká, že člověk se má učit celý život. Toto se týká i učitelů a tak v rámci projektu Erasmus+ se několik pedagogů z naší školy zúčastnilo ve dnech 7.8. - 20.8.2022 vzdělávacího jazykového kurzu k prohloubení znalostí v německém jazyce.
Německý jazyk jsme procvičovali v Německu, ve městě Lindau, v jazykové škole Institut Dialoge Sprachschule. Tato škola funguje již od r.1991 a poskytuje moderní a inovativní jazykový trénink s využitím nejmodernějších jazykových metod. Nachází se na překrásném ostrově Lindau, s výhledem na Bodamské jezero, s přístavem s výhledem na rakouské Alpy.
Cílem kurzu bylo i seznámení s místní kulturou a zvyky, návštěvou přilehlých měst, se životem a kulturou v nich. V blízkosti ostrova se můžete brzy ocitnout i v jiné zemi, protože Bodamské jezero představuje světovou raritu a spojuje tři země najednou - Německo, Rakousko a Švýcarsko. Obdivovali jsme tedy i krásu Mnichova, Friedrichshafenu, Bregenzu, Kostnice, Ulmu a především Lindau, jehož útulnost vám vyrazí dech.
Byly to dva týdny plné nových zkušeností a zážitků, které se v nadcházejícím školním roce budeme snažit předávat dál mezi naše studenty i ostatní kolegy.