Studenti naší školy (TM4, TM3, 2 C) si ve čtvrtek 1.12.2022 vyrazili užívat krásy sousedského saského města Drážďan. I přes studené počasí, bohužel nám ani nenasněžilo, nás provázela dobrá nálada a viděli jsme díky p. uč. Klimešové poměrně dost.
Naše první zastavení bylo u Terassenufer na nábřeží u Labe, další potom u sochy krále Johana, která se nachází uprostřed náměstí Theaterplatz v blízkosti Semperoper, která je sídlem dráždanské opery a je pojmenovaná po významném skladateli G.Semperovi. Poté jsme pokračovali směrem k Zwingru -zámku s mnoha pavilóny a s galerií. Celý tento objekt představuje nejvýznamnější dílo něm. baroka. Nejhezčí pavilon je tu Walpavilon, jehož fasádu zdobí 40 zvonků z míšeňského porcelánu. Naše kroky zde pozorně sledovalo všech 78 soch ze střechy kostela Hofkirche.
Kolem Neumarktu (menší vánoční trh) jsme dorazili k cíli, ke Striezelmarktu ve Starém městě. Vládla zde velmi příjemná atmosféra, navíc tyto trhy se zde konají už od r.1434, tedy letos to bylo po 588. !!
Vánoce se nám přiblížili i ochutnávkou Glühweinu a Bratwurstu a také klasické drážďanské štoly.
Za rok pojedeme zas!