V závěru roku 2022 se 46 studentů naší školy vydalo do bavorského Mnichova. Autobusem jsme dojeli až k Olympijskému parku, což je unikátní sportovní areál, který byl postaven pro olympijské hry v roce 1972. V bezprostřední blízkosti parku se nachází BMW Welt – futuristická prosklená budova. Součástí této budovy je i Muzeum BMW, na ploše přes 5 tisíc metrů jsme obdivovali kolem 125 úžasných modelů. V odpoledních hodinách jsme se přesunuli do historického centra Mnichova, kde jsme se společně s průvodcem vydali na prohlídku nejznámějších památek. Nejvíce nás zaujalo významné náměstí Karlsplatz, kde jsme mohli nasát tu pravou vánoční atmosféru na nádherných trzích.
Druhý den jsme se vyrazili do Ingolstadtu. Náš program začal v Audi Forum Ingolstadt, jde o velký komplex moderních budov a parků nabízející autentický zážitek ze značky. Naše techniky nejvíce zaujalo čtyřpatrové Audi Museum Mobile zasvěcené dějinám automobilismu. Poté jsme se přesunuli do centra Ingolstadtu, po krátké prohlídce už nás čekala cesta do našich domovů.
Doufáme, že studenti využijí získané znalosti a informace nejen v rámci technické angličtiny.
Závěrem snad jen velká pochvala našim studentům za jejich příkladné chování a budeme se těšit na další zážitky v roce 2023.