V letošním školním roce proběhly dva turnusy zaměřené na výuku běžeckého lyžování, které se nám podařilo díky sněhovým podmínkám realizovat. Žáci se učili základy běžeckého lyžování na okruzích Bílé stopy na Lesné a na konci týdne se pak zdokonalovali na několika trasách na Božím Daru, včetně okruhu celoročně turisticky oblíbené Ježíškovy cesty.
V prvním turnusu, který proběhl na konci ledna bylo klasické zimní počasí, místy silný vítr, napadlo hodně sněhu a v některých dnech bylo nutné si razit terénem vlastní stopu. Druhý turnus, v polovině února, začalo jarní počasí a zejména intenzivní slunce kazit strojově upravované stopy a ztěžovat nám tak podmínky běžeckého lyžování.
I přes všechna úskalí obou turnusů zvládli žáci výcvik na výbornou a doufejme, že kromě běžkařských dovedností získali také nadšení pro hory a rádi se do bílé stopy budou sami vracet.
Obrovské díky patří kolegům (Ing. Reinerová, Ing. Macháček, Ing. Ferbas, Mgr. Zicha, Mgr. Fenclová, Ing. Záleská, Mgr. Kubánková), kteří doprovázeli žáky jako instruktoři a bez kterých by se kurz nepodařilo realizovat.