Dne 2. 5. vyrazili žáci třídy 2B na exkurzi do Záluží, do výrobního závodu Orlen Unipetrol. Již u hlavní brány na ně čekal mladý průvodce a zavedl je do jedné z mnoha budov závodu. Po bezpečnostním školení se převlékli do montérek a pracovních bot. Dostali také přilbu, brýle, rukavice a mohli vyrazit. Prošli částí závodu a dostali se do tréninkového centra. Zde je čekalo několik stanovišť, díky kterým se ocitali v různých situacích, které mohou v náročném a nebezpečném provozu nastat – např. 1. pomoc zraněnému nebo práce s nářadím na různých ventilech. Díky virtuální realitě hasili požár, hlásili poruchy a závady, lezli na vysoký komín chemičky apod. Dozvěděli se, že jako případní budoucí zaměstnanci Unipetrolu získají výhodné pracovní i finanční podmínky, protože techniků je stálý nedostatek.
Příjemně a zajímavě strávené dopoledne bylo zakončeno pochvalným vyjádřením pracovníků Unipetrolu s tím, že naši žáci patří k těm nejukázněnějším a nejšikovnějším, které zde měli.
Exkurzi výborně zorganizovala kolegyně Ing. S. Koloušková, za což jí patří poděkování 🙂. Další poděkování patří třídní učitelce Mgr. I. Urbanové za to, že doprovázet na exkurzi její žáky je pro učitele radost 🙂.
Fotografie z exkurze byly pořízeny se souhlasem managementu Unipetrolu a najdete je v naší fotogalerii