Nádherná maličká Lilka má za sebou operaci na pražské klinice Vetcenturm pod záštitou MVDr. Jiřího Boštičky. Nádherná Lilka měla pěknou paseku - brániční kýlu. Měla ohromnou díru na obě strany u hrudních kostí a podél žeber. V hrudníku byla vtažena polovina jater a polovina střevních kliček - tenké střevo. Milovaná kočička zákrok přežila a po jednodenní hospitalizaci na klinice byla propuštěna na útulkovou hospitalizaci. Kočička se ještě stále nachází ve vážném zdravotním stavu a může se cokoli přihodit. Zatím máme ale dobré zprávy, sama už papala a vylučovala. Držíme tlapičky, jak se jen dá a přejeme co nejpevnější zdravíčko.
"Vážení a milí přátelé, na základnu útulku ve Vrbičanech jsme přijali maličkou Lilku - Lilinku, jak kdo chcete: https://eu.zonerama.com/srdcemprokocky/Album/10821256. O kočičky z blízké vesnice Bílichov se dobře stará hodná teta krmička Katka. Venkovním kočičkám zkrátka pomáháme společnými silami a různými cestami. Tato teta krmička kočičky odchytává, jezdí k nám na veterinu a následně jim hledá nové domovy. Pokud k nám přiveze nějaký sporný a vážný případ, tak to je přesně ten okamžik, kdy kočičku přijímáme přímo do útulku pod křídla Srdcem pro kočky. Nyní jsme přijali malou holčičku Lilku, která hůře dýchala. Paní doktorka Veronika pořídila sonografii hrudníku a zjistila, že není vše tak, jak má být. Rtg snímky následně potvrdily, že má kočička skutečně brániční kýlu a střeva má již vtažena do oblasti hrudníku. Tyto případy jsou závažné a ne každá kočička je zvládne překonat. Milovaná Lilka má ale krevní zkoušku uspokojivou, je FIV a FeLV negativní a tudíž ji dáme šanci. Holčička podstoupí nutnou operaci na pražské klinice Vetcentrum, kde bude operována pod řízenou ventilací a nám nezbývá než doufat v dobré. Na přelomu roku bychom rádi pořídili novou inhalační narkózu i do útulku a právě tato nová "inhalačka" už má k dispozici i řízenou ventilaci. Operace malé Lilky, hospitalizace a léčba budou náročné. Samozřejmě musíme počítat i s tím, že kočička svůj kritický zdravotní stav nemusí překonat.
Pokud byste chtěli podpořit maličkou Lilku a přispět i maličkou finanční částkou na její operaci a léčbu, můžete zaslat svůj příspěvek na náš transparentní účet: 2400720698/2010, do poznámky napište LILKA ❤ Platit lze i přes QR kód, do poznámky opět napište LILKA.
❤ Lillinku můžete také podpořit v rámci naší Vánoční nadílky, kde lze zakoupit dáreček nebo certifikát nebo naplnit mističku: https://www.facebook.com/media/set?vanity=SrdcemProKocky&set=a.743855764449790 ❤Moc vám za vaši pomoc děkujeme."