❤️❤️❤️ Smutné rozloučení s milovaným kočičím dědečkem Droníčkem Srdíčkovým ❤️❤️❤️

Vážení a milí přátelé, přinášíme velmi smutnou zprávu, opustil nás milovaný kočičí pradědeček Droníček Srdíčkový. Útulkovou historii naleznete zde: http://www.srdcemprokocky.cz/?q=taxonomy/term/491. Milovaný Droníček odešel do světla pro nádorové onemocnění. Kocourkovi byl diagnostikován lymfom. Lymfom je zhoubný nádor mízních uzlin a lymfatické tkáně v okolí sleziny, jater, střev a velkých krevních cév. .Navzdory láskyplně bolestným zprávám bylo rozloučení pro Droníčka vysvobozením. Velká Kočka povolala Droníčka velmi rychle a nebylo to tak dlouho, co jsme si říkali, že už je tak moc starý a stále se těší dobrému zdravíčku. Zlom poté přišel náhle.

Nádherný a milovaný dědeček Droníček původem z Brna byl ohromné kočičí dobračisko a mimořádný kamarád. Kocourek přišel do útulku v roce 2015 postřelený, vyhublý a léčba včetně hospitalizace byla náročná. Kdyby kocourkovi neposkytli dočasnou péči moc hodní krmiči, než se pro něj v útulku uvolnilo místo, zemřel by. Vzpomínáme, když nám kocourka přivezli a zmínili, že je mu 16let, že jej znají z původního prostředí. Dodnes nezapomeneme na Droníčkovu vizáž na začátku jeho útulkové cesty. Bylo znát, že jde o vzrůstem velkého kocourka, ale toho času byl mimořádně vyhublý a k tomu měl mimořádně nafouklé bříško. Následně jsme řešili hnisavý zánět v oblasti hrudníku, což je nebezpečná záležitost a záleží na tom, z čeho problém pramení a také, do jaké míry je tělíčko zasažené. U kdysi vyhublého Droníčka, kterého bylo časem pořádný kusanec, byl příčinou poúrazový stav. Tenkrát musel být milovaný kocourek hospitalizován na pražské veterinární klinice, protože péče o něj vyžadovala celodenní přítomnost veterinárních lékařů a odsávání hnisu z oblasti hrudníku, na což jsme byli v útulku krátcí. Když už jsme vše špatné překonali, odešel chlapeček bydlet do hlavní kočičí skupiny. Následně jsme řešili autoimunitní potíže v tlamičce, které ale v krátkém čase odezněly. K revizi zoubků jsme se dostali až po dlouhé době a ta naštěstí proběhla bez komplikací. Loni jsme řešili krátkou anabázi, kdy Droníčkovi nebylo dobře a museli jsme vyjíždět na kliniku. Vše ale dobře dopadlo a kocourek se opět zvedl. A následně byl opět dlouhodobě bez komplikací. Pokaždé jsme si říkali, že jde o neuvěřitelného držáčka, který na stará kolínka nemá žádné zdravotní potíže. Jednoho dne však přišla změna, evidovali jsme povislé bříško, vystouplou hřbetní lištu a nechali jsme kocourka zkontrolovat. Pan doktor Jirka Boštička v útulku pořídil sonografii bříška a bylo jasno, na sonu se ukázal útvar a trocha tekutiny. Pan doktor tipoval lymfom a právě ten potvrdila cytologie odebraného vzorku biopsií. Kocourek dostal potřebné kortikoidy, které zpomalují nádorové onemocnění, ale naopak mohou měnit vizáž zvířátka. Po týdnu byl kocourek zkontrolován paní doktorkou Veronikou Kadlecovou a útvar se zvětšil o několik centimetrů,. Dědeček však stále přijímal potravu. Poslední dva bazárky dostal i tlumící léky, abychom jej nemuseli dávat do hospitalizačního boxíku, hůře už snášel návštěvy. Po pár dnech od poslední sonografie bříška jsme kocourkovi společně s paní doktorkou dopřáli klid a propustili jej do zaslouženého světla, kde blaženost, mír a láska hrají tu jedinou a nejdůležitější roli.

Nikdy nezapomeneme na místa, která překrásný Droníček využíval k odpočinku - IKEA židlička, dva posedy na kočičím stromě včetně jedné látkové prohlubně. Pelíšek a hvězdičky v ukrajinských barvách a na sklonku života také čiči koule. Dronďa velmi rád odpočíval, ale dokázal se i hravě proběhnout a zablbnout si i s mladší generací. Za necelých sedm let života strávených u nás jsme nikdy neviděli Droníka na někoho zaútočit či zasyčet. To vše nám zůstane už navždy trvale uloženo v duši. Chvíle života prožité s nádherným Droníčkem byly obestřeny bezpodmínečnou láskou a posvátným světlem.

Všechny situace, které s kočičími kamarády prožíváme, jsou krásné a mnohdy zároveň nár