Druhý den našeho pobytu ve Vysokých Tatrách, v sobotu 18. června 2022, po snídani vyrážíme na náš první výlet. Přemístíme se na skútru o pár km do nedaleké Bachledovej doliny. Zde po zaparkování si dáme pěší tůru na Vyhliadková veža - chodník v korunách stromov. Je to tam fakt nádherné. Vstupné sice stojí 11 Euro, ale stojí to za to. Na stezce se naskýtají krásné výhledy a až vystoupáte na samotný vrchol věže, tak pak ty nádherné panoramata… no chce to vidět. Dole pod věží se nachází relaxační a odpočinkové zóny, občerstvení, takže lze si zde posedět, nebo i poležet na lehátcích a relaxovat. Ale pozor na sluníčko, pálí tady opravdu silně, poznali jsme to taky :-D.

Po dostatečném nabažení se krásných výhledů jsme se ještě přesunuli ke starší rozhledně Bachledova dolina. Bohužel až když jsme došli k ní, zjistili jsme, že je uzavřena… To už je na Slovensku druhá zavřená rozhledna, na kterou jsme letos narazili. Těžko říct, co je příčinou, jestli chtějí takto nalákat lidi na novou placenou stezku v korunách stromů nebo jestli je opravdu v tak špatném stavu, že ji museli uzavřít… :-(

Jelikož nám zbylo ještě dostatek času, tak jsme se rozhodli, že se ještě projedeme po okolí a nakoukneme krátce i do Polska. Tak z Bachledovej doliny jsme jeli na Spišská Belá, Spišská Stará Ves, přejezd do Polska, zde jsme se krátce zastavili u přehrady Sromowce Wyžne a pak Niedzica Zamek, no a návrat na naší základnu ve Ždiari. Dnešní den vyšel suprově, provázelo nás krásné počasí.