Filters
Show Metadata
Keywords (6)
2015 2016 hodina pohybu navíc sport sport nás baví ZŠ Praskačka

Sport nás baví


Není žádným tajemstvím, že lidé, kteří pravidelně sportují, jsou ve skvělé formě a málokdy bývají nemocní. Proč je cvičení tak prospěšné? Pohybové aktivity totiž pozitivně ovlivňují nejen všechny tělesné funkce, ale také psychiku, paměť nebo koncentraci. Nejinak je tomu i u dětí. Rádi bychom děti pozitivně motivovali k tomu, aby se i ve svém volném čase více hýbaly a neseděly doma u počítačů, tabletů či holdovaly nicnedělání. V průběhu školního roku se žáci budou moci seznámit s různými více či méně tradičními sporty, osobně si je „osahat“ a vyzkoušet. V rámci projektu se také seznámí s úspěšnými sportovci, kteří jednotlivé sporty reprezentují či v minulosti reprezentovali.

Celoroční projekt „Sport nás baví“ jsme zahájili na sportovišti TJ Sokol Hradec Králové a to konkrétně na atletickém stadionu oddílu. Letos byl na naší škole založen kroužek atletiky, a tak jsme si se všemi staršími dětmi ze školy vyrazili osahat opravdické závodiště a vyzkoušet některé z atletických disciplín v duchu motta „Běhej, skákej, házej rád, atletem se můžeš stát“. I tento rok totiž pokračujeme v projektu Odznaku všestrannosti olympijských vítězů, a tak jsme si všichni mohli změřit například skok do dálky.

Podzim patřil sportům USA. V rámci prezentace o nejúspěšnějších sportovcích a oblíbených sportech amerického kontinentu bylo jasné, že děti spoustu sportů a reprezentantů znají. Co však bylo pro ně nové, byl nový sport baseball nebo také softball. Softball si pak všichni mohli tzv. „osahat“. Dlouholetý hráč softballu David Bydžovský připravil dětem krátkou ukázku a natrénoval s dětmi základní dovednosti, které jsou při softballu potřeba. A tak si děti vyzkoušely házení a chytání do lapačky, odpal balonu pálkou i obíhání met na hřišti. Největší legrace pak byla při samotné hře, jak dokazují i momentky ve fotogalerii.
A co nás čeká dál? Těšíme se na lyžařský výcvik a také na bruslení, kam vyrazíme hned 10. února. V Olešnici nás již vyhlížejí a v pondělí 15. února 2016 zabereme celý svah JJJ