Dnes 7. 1. 2016 se naši žáci účastnili Krajského kola v basketbale středních škol v Teplicích. Obsadili velmi pěkné 2. místo.
Hrálo se ve dvou tříčlenných skupinách, utkání trvala 2 x 7 minut. Naši chlapci prošli skupinou hladce, když poměrně jednoznačně porazili gymnazisty z Děčína (24 : 14) a následně si poradili až brutálně s borci Gymnázia Žatec (26 : 6). V tomto utkání dostala šanci, i vzhledem k průběhu zápasu, celá hráčská lavička. Slavili jsme přímý postup do semifinále, kde jsme narazili na SPŠ Resslova Ústí nad Labem. Tady už museli chlapci zabojovat. Ne vše se dařilo, soupeř dotahoval, ale nakonec z toho bylo vítězství o tři body (18 : 15) a postup do finále. Až ve finále jsme našli přemožitele v podobě žáků litoměřického gymnázia. I tady se jednalo, (tentokrát bohužel), o poměrně jednoznačnou záležitost (14 : 24).

Všem žákům, kteří úspěšně reprezentovali naši školu v tomto turnaji náleží velký dík. Byli to: Marek Vyhnanovský (E3) (kapitán týmu), Honza Čeřovský (S3), Lukáš Samko a Dominik Pašek (oba 2D), Martin Klouda a Kuba Seifert (oba 2A - opory týmu) a benjamínci Lukáš Ngaleka, Tomáš Drlý a Milan Šroub (všichni 1D).

vedoucí výpravy: J. Kouba