V úterý 15.10.2013 jsme uspořádali okresní kolo třetího ročníku Poháru Josefa Masopusta ve fotbale. Turnaj se konal na “umělé trávě” při 4.ZŠ Jirkov a zúčastnilo se jej rekordních osm týmů okresu Chomutov. Příliš nám letos nevyšlo počasí, ale to ke sportu patří. Družstva byla rozdělena do dvou skupin po čtyřech týmech. Ve skupině jsme remizovali 1:1 s údlickými borci, 10:0 jsme rozdrtili jinochy ze “zdrávky” a v rozhodujícím utkání o postup jsme dokázali porazit energo-stavební kompilát 1:0 a byli jsme ve finále.
Druhou skupinu s přehledem opanovali chomutovští gymnazisté.
Celkově třetí místo získala SŠTGA – Pražská. Naši chlapci ve finále zdolali Gymnázium Chomutov, když o jejich vítězství rozhodla hrubá chyba soupeřova gólmana a důraz našeho útočníka Petra Volkmana.
Chlapcům náleží dík za úspěšnou sportovní reprezentaci, ale také za pomoc při organizaci a velmi solidní chování, které zdaleka není normou u všech týmů. Do finále se dostala nejen nejlepší, ale také nejslušnější mužstva.
Poděkování náleží patronům a sponzorům turnaje v čele s panem Masopustem, kteří nám již potřetí umožili turnaj realizovat. Dále chci poděkovat učiteli Tv ZŠ Krušnohorská Jirkov Jiřímu Olišarovi za spolupráci a rozhodování, Láďovi Vondráčkovi z S4, který se na rohodování zápasů rovněž velkou měrou podílel.
Naši chlapci postoupili do krajského kola, které se uskuteční na jaře příštího roku.
Reprezentovali: Volkman (A3), Kovář, Hašek V., Totzauer,Uhlíř (S3), Zvěřina (E4), Bachor, Novák, Brůha, Kučera, Vondrášek, Zamrzla, Kunart, Cicu (všichni 2B), Masař (2C), Proll (1A), Fazekaš, Hašek F. (oba 1C)