Ve středu 20.11. 2013 jsme se zúčastnili Krajského finále ve volejbale ZŠ a SŠ – ročník narození 96 – 99. Tato kategorie je mezinárodní a platí pro soutěže, v nichž se koná v daném školním roce Mistrovství světa školních družstev.

Turnaj se konal na ZŠ Rabasova v Ústí nad Labem. Byl velmi dobře připraven. Naši chlapci byli svým způsobem favorizováni a místy hráli velmi pěkný volejbal. Celá základní šestice je složena z registrovaných hráčů. Bohužel neprokázali dostatečnou psychickou odolnost a v rozhodujících chvílích vypadli z rytmu. Trochu nadneseně se dá říci, že nás porazil jeden hráč (ZŠ Teplice), nutno dodat, že byl excelentní smečař a nejlepší hráč turnaje, byť teprve žák deváté třídy ZŠ.

Zvítězila tedy a do dalších bojů postoupila ZŠ Maršovská Teplice, druzí byli se třemi vítězstvími a jednou porážkou naši borci, třetí skončili žáci SŠŠ Most.

Přestože se nám tedy nepovedlo postoupit, zaslouží kluci pochvalu za dobrou reprezentaci školy i za perfektní vystupování. Jejich výkon je určitě příslibem do dalších soutěží. Člověk však nemůže s určitou nostalgií nevzpomenout generaci, která v loňském školním roce získala republikový primát. Zejména “bombarďák” typu Hamaty či Rejhona nám chybí.

Reprezentovali nás: Kryl, Provazník (oba 2C), Říha (S3), Ježek (2A), Čeřovský (1A), Vladyka (1C), Šindelář (1E), Kameník, Sliva, Žáček (všichni 1B).

(ved.družstva: J. Kouba)