12.12.2013 se v hale na Gymnáziu Chomutov a v Městské sportovní hale v Chomutově uskutečnilo okresní kolo ve florbale SŠ. Turnaj pořádalo chomutovské gymnázium a povedl se po všech stránkách. Vysoká sportovní úroveň, dobří rozhodčí, perfektní organizace …. a v neposlední řadě naše vítězství a postup do krajského kola. Po hubených letech, kdy jsme měli ambice, ale turnaje se nám nevydařily, se na nás konečně zase usmálo sportovní štěstí. Nutno však dodat, že chlapci mu šli notný kus cesty naproti a byli opravdu nejlepším týmem.

Pravdou však také je, že postup ze skupiny nebyl vůbec jednoduchý. Ve skupině hrané v hale na gymnáziu jsme postupně remizovali s Gymnáziem Kadaň a Gymnáziem Chomutov (1:1, 0:0) a v posledním zápase jsme porazili 3:0 OA Chomutov. (První tři týmy spolu navzájem remizovali a porazili OA). O našem postupu na úkor chlapců domácího družstva rozhodlo pouze lepší skóre v minitabulce.

Jakmile jsme se přesunuli do velké sportovní haly, naši hráči, vesměs registrovaní hráči florbalu, získali více prostoru a v semifinále jednoznačně přehráli SPŠ a OA Kadaň 4:0. Ve finále jsme podruhé narazili na Gymnázium Kadaň a zvítězili jsme 2:0. V důležitých okamžicích se k nám přiklonilo i ono pověstné sportovní štěstíčko v podobě nastřelené tyčky apod. Třetí místo nakonec obsadila SPŠ a OA Kadaň.

Chlapci si za předváděné výkony i přístup zaslouží absolutorim, vyzdvihnout musím výkon golmana Dana Ullmanna, který během turnaje obdržel v pěti utkáních pouhou jednu branku. Celkové skóre 10:1 však svědčí o vyváženém výkonu ve všech řadách. Poděkovat musím také Martinovi Moravovi z A4, který vzhledem k svému pokročilému věku již nemohl reprezentovat, ale významnou měrou se podílel na vedení zápasů a celkové práci s mužstvem.

Pochvala a poděkování patří celému týmu, ve kterém byli dále žáci: Bielik, Švácha (A4), Pacher (V4), Bardovcy (A3), Květ, Macháček, Hanzlíček, Marek, Petržílka (E3), Fiala, Větrovec, Procházka, Kunart (2B).

Hodně štěstí do krajského kola!

manažer týmu: J. Kouba