V pátek 2. 12. 2016 se na kadaňském gymnáziu uskutečnilo okresní kolo v silovém čtyřboji žáků středních škol. Jde o tradiční soutěž silové všestrannosti. Mladí muži soutěží v trojskoku snožmo (síla dolních končetin a koordinace), tlacích obouručnou činkou v leže (hmotnost 75% vlastní váhy), dále závodníci provádějí shyby podhmatem a vznosy (vše na maximální počet – „do vyčerpání sil“).

Předloni jsme v této soutěži excelovali a vyhráli dokonce i krajské= kolo. Ani letos jsme neměli špatný tým, ale naši soupeři byli přece jen o kus dál. Navíc letos nemáme štěstí, potkal nás podobný osud jako při plavání. Jeden z našich nominovaných reprezentantů upřednostnil (s naším pochopením) své víkendové závody a druhý den před soutěží ochořel. Při tom týmy na 2. – 4. místě dělill minimální bodový rozdíl. Snad nám příště bude fortuna více přát.

Vzhledem k obrovské namáhavosti jednotlivých diciplín si naši chlapci zaslouží velké uznání a poděkování za předvedené výkony, byť na medaile nakonec nedosáhli. Za zmínku stojí výkon Dominika Paška (E3), který skočil rovných devět metrů trojskokem snožmo, čímž stanovil nejdelší skok soutěže. Filip Šmátrala (1C) vytlačil 27 x 50 kg „železa“, Míra Suk (2C) zvládl zacvičit 36 vznosů, Míra a Filip se potom 23 x přitáhli shybem na hrazdě. Jsou to výkony opravdu kvalitní, ale v součtu nám na druhé místo nějakých čtrnáct bodíků scházelo. Zvítězila s přehledem SŠTGA Chomutov před Gymnáziem Chomutov a Gymnáziem Kadaň.

Tým doprovázela paní učitelka Koubová.