Ve středu 6. 12. 2017 se, již tradičně na kadaňském gymnáziu, uskutečnilo Okresní kolo v silovém čtyřboji družstev žáků středních škol. Jedná se o velmi náročnou soutěž silové všestrannosti. Mladí muži soutěží v trojskoku snožmo (síla dolních končetin a koordinace), tlacích obouručnou činkou vleže (hmotnost 75% vlastní váhy), další disciplínou jsou shyby (podhmat) na doskočné hrazdě a závěrečné svisy vznesmo (vznosy) - vše na maximální počet – „do vyčerpání sil“
Není to tak dlouho, co jsme dokázali vyhrát okresní a následně i krajské kolo. Současná generace našich zdatných mužů vyniká vždy v jedné či dvou disciplínách, ale každý má nějakou svou slabinu. Letos jsme sestavili dva týmy, bohužel se nám je nepodařilo optimálně složit. To nás stálo stříbro. V konečném pořadí jsme obsadili třetí a páté místo.
Vzhledem k obrovské náročnosti soutěže si všichni naši borci zaslouží velké uznání a poděkování za předvedené výkony, za sportovní reprezentaci školy.
V celkovém pořadí zvítězili s předstihem žáci pořádajícího Gymnázia Kadaň, před SŠES – ESOZ Chomutov, bronz zůstal nám. V jednotlivcích se o celkové třetí místo dělil náš nejlepší borec Filip Šmátrala s 201 body, pouhých 9,5 bodu za celkovým vítězem.
Reprezentovali: Dominik Pašek (E4), Honza Dobrava (V3), Míra Suk a Honza Řimnáč (E3), Filip Šmátrala (2E), Michal Macků (2D), Radim Havlík (2C) a Marek Funiok (1A).
Z našich výkonů zmiňme ty opravdu nejhodnotnější:
Trojskok snožmo Dominika Paška 940 cm a první místo v disciplíně (mezi jednotlivci), 27 shybů (nový rekord školy) a 33 tlaků s činkou Filipa Šmátraly, 40 vznosů Míry Suka (nový rekord školy a první místo v disciplíně).

vedoucí družstva: J. Kouba