Dnes 14. 12. 2017 jsme se zúčastnili Kvalifikace o republikové finále v basketbalu v Karlových Varech. Odjížděli jsme oslabeni o Ondru Kováře (operace kotníku) a Martina Kloudu (zranění z nedělního mistrovského utkání, rovněž kotník).

Již příjezd do Karlových Varů nám naznačil, že dnes nebude „náš den“. Nejprve jsme si malinko zašli, aby nám kvůli tomu ujela městská doprava a následně nás sešlehala přeháňka s ledovými krupkami. Dorazili jsme promočení, ale přece jen včas.

Další událostí byl pohled na našeho soupeře z Prahy s výškovým průměrem cca 195 cm. Naši kluci soupeřovi hráče dobře znají, takže hned věděli na čem jsme. Poté nám borci z Obchodní akademie Kubelíkova Praha předvedli svou sílu názorně, když v tréninkovém tempu „vyprovodili“ chlapce ze SPŠ Ostrov nad Ohří v poměru 61 : 29. Naši kluci se však nevzdali a odehráli dva velmi dobré zápasy. V prvním porazili SPŠ Ostrov nad Ohří 44 : 34 v relativně vyrovnaném, ale nijak vypjatém utkání s klidnou koncovkou. V „rozhodujícím“ utkání s OA Kubelíkova jsme hráli vyrovnaně první čtvrtinu (15 : 16), abychom nakonec podlehli 36 : 58.

Utkání se hrála na 4 x 6 minut čistého času, takže se kluci poctivě vydali ze svých sil. Disponovali jsme, narozdíl od soupeřů, úzkým hráčským kádrem sedmi statečných. Nejlepšími střelci a potažmo i hráči našeho týmu byli jednoznačně Kuba Seifert (39 bodů) a Honza Sedláček (28 b.). Pochvalu a uznání si však zaslouží všichni hráči. Přispěli tím nejlepším, co v nich v danou chvíli bylo. Shodli jsme se, že ani v plné sestavě bychom dnešního vítěze kvalifikace jen těžko byli schopni porazit pro jeho kvalitu i vyrovnanost dvou pětek. Jen si můžeme postesknout nad složením krajů pro kvalifikace v rámci Asociace školních sportovních klubů. Věřím, že by nám letos republikové finále „slušelo“.

Chci poděkovat všem, kteří se na našem doposud největším letošním sportovním úspěchu, od okresního kola po dnešek, podíleli. Z mladších borců to byl dnes absentující Ondra Kovář (2E), Tomáš Morávek a Vojta Kopenec (oba 2D), benjamínek týmu Ondra Jánský (1E), ze starších hráčů Lukáš Ngaleka (TM3), Dominik Pašek (E4) a zejména trio top borců: Honza Sedláček (V4) a (z E4) Kuba Seifert a dnes chybějící Martin Klouda. Velký dík za odvedené výkony a dosažené sportovní úspěchy pro naší školu za uplynulé čtyři roky!

Souběžně probíhal daleko vyrovnanější turnaj dívek, kde to taktéž vypadalo na jasnou převahu „pražand“. V rozhodujícím utkání jim však postup sebrala děvčata z Litměřic (v nastaveném čase). Gratulace jim i našim přemožitelům!

Zůstali jme sice před branami finále, ale udělali jsme naší škole jen dobré jméno.

vedoucí družstva: J. Kouba